dimecres, 22 de maig del 2013

BIBLIOTEQUES DEL MÓN

Quin no somnia en llocs com aquests? Perdre's entre llibres, viure entre històries, passejar entre aquests "cementiris de llibres perduts"?










dimarts, 21 de maig del 2013

COULISSES

Tot és llum, festa, música, il.lusió! Seure en una platea per anar a veure teatre (sigui el que sigui) ens extasia de somnis. Sentir els aplaudiments dels espectadors, els projectors que t'il.luminen, les papallones a l'estómac abans de pujar a dalt de l'escenari, els somriures dels actors en haver acabat la funció; els admiradors, els que t'agraïran tota la vida que els hagis fet oblidar durant unes hores les seves vides.
Quina vida més encisadora la d'estar a dalt d'un escenari!!!

El que ningú no gosa dir és tot el que passa entre bambalines: les discòrdies, les enveges, els falsos rumors, els falsos amics, la falsedat dels somriures, la desconfiança, no saber què és veritat i què és mentida, sentir-se sol per ser íntegre, aprendre que si vols arribar a algun lloc no et fa falta talent sinó, llepar els darreres dels caps i entrar en una espiral de mentides, fer-se amic de les persones convenients...aquesta és la realitat de tot el que no es veu. Aquest és l'altre espectacle, el que es viu "en coulisses"

EXISTÈNCIA

En Josep Lluís Suelves ens fa partíceps de la frase del dia...gràcies per compartir-la!!!



"Cada cop que em veig al mirall, darrerament em sorgeixen dins el cap dues preguntes, sempre les mateixes: Qui Sóc? i Què faig aquí?,
I sempre l'única resposta que trobo és: Una sensació que sóc aquí perquè he de fer alguna cosa, i aquest sentir o saber interior em respon sempre el mateix: "Alguna cosa he de fer i no és el que estic fent". 

diumenge, 19 de maig del 2013

LLEI WERT

Aquí exposo la carta que he enviat a diversos diaris, expressant la meva opinió sobre la Llei Wert:



Buenos días,
Me llamo Neus Elfa, catalana de tota la vida y residente desde hace séis años en Francia.
Como habrán podido comprobar sé expresarme perfectamente en castellano aunque sea catalano-parlante, pero no sólo eso, sino que gracias al ser bilingüe de nacimiento hoy en día hablo perfectamente cuatro idiomas y todo eso sin ser amenazada en la escuela ni tener que hablar castellano por imposición (o inquisición, no sé cual sería la palabra adecuada, señor Wert,  podría ayudarme?, Gracias).
Hechas las presentaciones quisiera expresar mi más sincera indignación por la Ley Wert. Creáme señor Ministro (?) que amenazar a Catalunya (sí con "ny", porqué así se escribe en realidad) apostando dinero y lengua, pone en duda su título de Ministro de Cultura. Permítame que dude que usted represente justamente eso, la cultura. Porqué con sólo un poquito de ella, cualquier persona es capaz de entender que la diversidad ayuda a crecer, que poder comunicarse en distintos idiomas engrandece a los países. Hacer justo lo contrario nos limita, nos empequeñece y nos desmiembra y esto es justamente lo contrario a LA CULTURA. 
Continúe en su sillón felicitándose por haber encendido la mecha de la incomprensión, yo por el contrario voy a seguir en París viviendo, transmitiendo y regalando cultura, porqué ese SÍ ES MI TRABAJO como actriz, REGALAR CULTURA.


Neus Elfa Puell

dijous, 9 de maig del 2013

SHAKESPEARE AND CO.

Una visita incortunable si visiteu Paris, és la llibreria "Shakespeare And Co.". Situada a la Rive Gauche, davant de la famosa catedral de Notre-Dame de Paris.
Cal buscar-la una mica, ja que no és una llibreria gran, però té vista directa al Sena.
Quan hi entres tens la impressió de canviar de món. És un petit "gran" paradís. Penso que no val la pena descriure'l perquè s'ha de descobrir l'interior per si mateix.
Això sí, tots els llibres són en anglès :)) 
Ah, i un petit secret: podreu seure còmodament com si estiguéssiu a casa, mentre gaudiu d'un concert privât d'un petit piano "destartalat", gràcies als treballadors....
Definitivament, el meu lloc de reclusió, el meu lloc preferit de París...



BERLÍN

Per fi he entès on viuré els pròxims anys, sense assentar-me a qualsevol ciutat. 
Sóc nòmada de naturalesa. Si Amsterdam és la calma, l'olor, la vida pausada,l'art,la història,el luxe i la simplicitat; Berlín haurà de ser visitada per la seva estima per a la cultura!! Sembla impossible que la gent vagi als cafès per llegir mentre prenen el seu cafè amb let.
Però tot això Ho hauré de veure amb els meus pròpis ulls...Next stop Berlín.



dimecres, 8 de maig del 2013

LLIBRES

Visita obligada a aquesta web que ens permet de seguir tota l'actualitat de les publicacions dels libres en català.

http://www.llibres.cat/

I no deixeu de visitar  "VULL ESCRIURE" a Twitter i al seu blog.

"Perquè la lectura en fa lliures"